Традиционен Тай масаж

Тайландският масаж е ​​въведен в Тайланд от будистки монаси, пристигнали от Индия през втори и трети век пр. Хр. Смята се, че основателят на този масаж е бил именно личният доктор на Буда.

Традиционната тайландска медицина се основава на концепцията за енергийна система, състояща се от 10 "сен" линии (меридиани), чрез които енергията се трансформира и се разпространява в човешкото тяло. Целта на тайландският масаж е да стимулира, отваря и балансира потока от енергия през "сен" линиите, за да подпомогне тялото в естествената му тенденция към самолечение. Това се постига чрез ритмична манипулация на „сен“ линиите; мобилизиране на ставите; разтягане на тялото и приложени пози от Хатха йога.

Масажът е известен и като "Тайландски йога масаж", тъй като в него се прилагат йога пози от масажния терапевт, докато клиента остава напълно пасивен. Тъй като масажът подобрява гъвкавостта е изключително полезен за всички хора практикуващи йога, танци или друг вид спортна дейност. По време на масажът получателят остава облечен, защото не се използват масла или лосиони. Ако изберете този вид масаж Ви препоръчваме да носите удобни дрехи, подходящи за йога.

Ползи от масажа:
- Балансира ума, тялото и духа
- Повишава имунитета
- Намалява депресията и тревожността
- Подобрява кръвообращението
- Повишава гъвкавостта
- Насърчава вътрешния мир и спокойствие
- Намалява стреса и освобождава напрежението
- Намалява високото кръвно налягане
- Повлиява положително сковаността на ставите
- Облекчава болката

Масажът не се препоръчва, при следните състояния: ракови заболявания, бременност, наранявания на гърба, като дискова херния; хора с лекувани счупени кости, хора с остеопороза.

Подари си специално преживяване